Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gebakken paling in groene kruidensaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg schoongemaakte paling
50 gr boter
30 gr verse peterselie
30 gr verse kervel
30 gr verse zuring
15 gr verse dragon
1 laurierblaadje
4 verse blaadjes salie
2 dl droge witte wijn
1 dl slagroom
2 eidooiers
1/2 theelepel tijm
zout, peper
1-2 eetlepels citroensap

Bereiden

Snijd de paling in stukken.
Verhit 30 gr boter, bak de paling aan beide kanten bruin en
dan op matig vuur in ± 15 minuten gaar.
Hak de peterselie, kervel, zuring en dragon fijn.
Smelt de rest van boter, verkruimel de laurier erboven, voeg
de salie toe en bak die even mee.
Voeg de wijn en slagroom toe, breng aan de kook en laat op
laag vuur ± 5 minuten inkoken.
Zeef de saus.
Roer de dooiers los met een beetje warme saus en roer het
dooiermengsel door de rest van de saus.
Voeg de gehakte kruiden en de tijm toe en warm de saus goed
door (laat niet meer koken).
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Schenk aan tafel de saus over de paling.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Forel met champagne
Noorse witte heilbot op z’n Italiaans
Romige mosselschotel
Gekookte rode zalm
Saté van makreel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes