Snijd de paling in stukken.
Verhit 30 gr boter, bak de paling aan beide kanten bruin en
dan op matig vuur in ± 15 minuten gaar.
Hak de peterselie, kervel, zuring en dragon fijn.
Smelt de rest van boter, verkruimel de laurier erboven, voeg
de salie toe en bak die even mee.
Voeg de wijn en slagroom toe, breng aan de kook en laat op
laag vuur ± 5 minuten inkoken.
Zeef de saus.
Roer de dooiers los met een beetje warme saus en roer het
dooiermengsel door de rest van de saus.
Voeg de gehakte kruiden en de tijm toe en warm de saus goed
door (laat niet meer koken).
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Schenk aan tafel de saus over de paling.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |